Natasja Petersen presenteert

Basisrecept voor botercréme

Botercrème is de meest gebruikelijke basis voor het vullen en het afsmeren van taarten en cupcakes. Deze stevige crème, gemaakt van boter en poedersuiker, zakt niet of nauwelijks in, en is daarom ook geschikt om decoraties te spuiten.

Botercrème kent verschillende verschijningsvormen waarvan de één op één variant het meest simpel is. Iet wat bewerkelijker is de swiss merengue variant. Deze is door de toevoeging van eiwitschuim nog wat luchtiger en rijker van structuur en smaak.

Voor alle botercrème varianten geldt dat ze op smaak kunnen worden gebracht met allerhande smaken. Cacao voor een chocolade botercrème, espresspoeder voor een mokkacreme, koekkruimels, gepureerd fruit, likeur, rozenextract, mogelijkheden te over.

1x Recept voor het vullen van een taart of het opspuiten van 12 cupcakes
Tijd: 10 minuten

Benodigdheden:

  • 250 gr boter
  • 150 gr poedersuiker

Bereidingswijze:
Begin met het luchtig kloppen van de botercrème. Neem hier ruim de tijd voor, klop zo’n 5 minuten, totdat de boter bijna wit van kleur is. Voeg dan ook de poedersuiker toe, doe dit in delen, zodat de suiker goed wordt opgenomen. Bewaar de botercrème in de koelkast. Klop hem voor gebruik dan nogmaals kort door.

Met liefde gemaakt en geschreven door Merel lekkerensimpel.com

Foto door Osmij – pixabay.com

1 thought on “Basisrecept voor botercréme”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *