Natasja Petersen presenteert

Sinaasappel-vanille cupcakejes met amandelen

Bereidingstijd: ca. 55 minuten
Aantal personen: 4

Ingredienten

  • 2 stuks sinaasappels
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g suiker
  • 200 g roomboter
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 g amandelschaafsel
  • poedersuiker (ter garnering)
  • mixer met garden
  • 12 cupcakevormpjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de schil van 2 sinaasappels en pers het sap uit.Klop de boter zacht met de mixer. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de eieren, het bakpoeder, de suiker, het vanille aroma en een snufje zout toe. Mix 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag.Spatel het sap en de rasp van de sinaasappel erdoor. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes. Verdeel het amandelschaafsel erover en bak in 30 minuten gaar.Laat de cakejes goed afkoelen en bestuif met poedersuiker.

Recept van de PLUS supermarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *