Natasja Petersen presenteert

Ice coffee

Voor de lekkerste ijskoffie gebruik je Crema koffiebonen. De verhouding is als volgt:

  • 1 ml water op 0,13 gram bonen, of
  • 235 ml water op 30 gram bonen, of
  • 500 ml water op 63,8 gram bonen, of
  • 800 ml water op 102 gram bonen.

Na het wegen van de bonen maal je ze en doe je ze samen met het water in een grote kan. Dit laat je minimaal 12 uur in de koelkast staan voor je het gaat zeven.

De gebruikelijke verhouding voor consumptie is 1/3 koffie en 2/3 koude opgeschuimde melk en eventueel water.

Was ik het lekkerder vind is voor de helft koffie en de andere helft koude opgeschuimde melk.

Voeg naar wens een zoetstof toe of een siroop smaakje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *